Η κατασκευή εχθρών από την κυβέρνηση

Η κατασκευή εχθρών από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση μεταρρυθμίζει το πειθαρχικό δίκαιο για να δημιουργήσει εχθρούς και να ενισχύσει την πολιτική της εξουσία. Η κυβέρνηση έχει αναδείξει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στο πειθαρχικό δίκαιο, παρουσιάζοντάς τες ως αναγκαίες για τη μεταμόρφωση της χώρας. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές, όπως και οι λόγοι που τις υποστηρίζουν, αποκαλύπτουν μια διαφορετική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, η έμφαση στις αλλαγές που αφορούν τα πανεπιστήμια αναδεικνύει την επιδίωξη της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την κινητοποίηση των φοιτητών, αποσιωπώντας την αλήθεια ότι οι πανεπιστημιακοί χώροι είναι κατά βάση πιο ασφαλείς από άλλους δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην ποινικοποίηση της συμμετοχής των φοιτητών σε διαμαρτυρίες, σε μια εποχή που οι πολιτικές της αναμένονται να προκαλέσουν εκτενείς κινητοποιήσεις. Επιπλέον, οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αυτόματη αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας εάν υπάρχει ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητή, παρά την προϋπάρχουσα διάκριση ανάμεσα στο πειθαρχικό και το ποινικό δίκαιο. Η κυβέρνηση επεκτείνει τις αλλαγές και στους πανεπιστημιακούς, προσθέτοντας ποινές για μη συμμόρφωση με τις πειθαρχικές διαδικασίες.

Η αυστηρότητα στο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημόσιους υπαλλήλους αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί η αντίσταση κατά της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, αναδεικνύοντας τον πολιτικό χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση φαίνεται να κατασκευάζει εχθρούς για να διατηρήσει τη στήριξη του εκλογικού της ακροατηρίου, εστιάζοντας σε μια εικόνα του παραβατικού φοιτητή και του αδιάφορου δημόσιου υπαλλήλου. Όλες αυτές οι κινήσεις, ωστόσο, δεν αντανακλούν κάποια πραγματική πρόθεση για αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος ή των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά περισσότερο αποτελούν στρατηγική για την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play