Σύγκρουση για τους ανασφάλιστους: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλληλοκατηγορούνται για την υγειονομική πολιτική. Για μία σαφή παραποίηση της πραγματικότητας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφορμώμενος από τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που, μέσω νόμου του 2014, επέτρεψε την είσοδο των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ ως ένα νέτο σκέτο ψέμα. Σημειώνεται επίσης ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιός, συμμετείχε στην ίδια εκπομπή και ανέφερε ότι η Βούλτεψη επιχείρησε να επαναγράψει την ιστορία.
Η ΚΥΑ που υπογράφηκε από την ΝΔ το 2014 ουδέποτε εφαρμόστηκε, με 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους να αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι το 2015. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του 2016 εξασφάλισε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους, ενώ θεσπίστηκε μέριμνα και για ευάλωτες ομάδες μεταναστών χωρίς χαρτιά.
Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των σοβαρών ανισοτήτων που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την λιτότητα.
Αναφορικά με τα χρέη των ανασφάλιστων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην διαγραφή οφειλών νοσηλείας με το άρθρο 73 του νόμου 4486/2017, επισημαίνοντας την ανάγκη για δίκαιη υγειονομική φροντίδα. Τέλος, η Κουμουνδούρου θυμίζει τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία, το 2014, πολίτης που χρειάστηκε νοσηλεία δύο ημερών κλήθηκε να πληρώσει 1.358 ευρώ, υπογραμμίζοντας τις ανισότητες που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr