Η συνέντευξη Τσίπρα προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία αποφεύγει τις ουσιαστικές απαντήσεις. Βαθιά ανησυχία προκαλεί στη κυβέρνηση η πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και η συζήτηση γύρω από την πιθανή επαναδραστηριοποίησή του μέσω ενός νέου πολιτικού φορέα έχουν γίνει πηγή ανησυχίας για το Μαξίμου. Η έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καταδεικνύει την πίεση που νιώθει η κυβέρνηση, καθώς οι επιθέσεις προς τον Τσίπρα δεν λείπουν. Η πραγματικότητα λέει ότι η κυβέρνηση δεν απάντησε στα στοιχεία που παρέθεσε στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Η αντίκρουση του κυβερνητικού εκπροσώπου εστιάζει σε ζητήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την ουσία των δηλώσεων του Τσίπρα. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε τις σημαντικές πληροφορίες που ανέφερε. Η τρέχουσα ανάπτυξη ωφελεί μόνο μία μειοψηφία, καθώς το 45% του πληθυσμού έχει οικονομικές δυσκολίες και το 35% είναι χρεωμένο.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι, παρά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επαναφέρει τις ανισότητες, κάτι που είναι προφανές από την οικονομική κατάσταση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση παρέμεινε σιωπηλή αρχικά, η τελική της αντίδραση, γεμάτη ατάκες και ειρωνεία, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει όταν έρχεται σε αντίθεση με τα σοβαρά ζητήματα που έθιξε ο Τσίπρας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr