Η Σάρα Ζιφ αφήνει την πασαρέλα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μοντέλων

Η Σάρα Ζιφ αφήνει την πασαρέλα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μοντέλων

Η Σάρα Ζιφ εγκαταλείπει την καριέρα της στο μόντελινγκ για να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μόδα. Η Σάρα Ζιφ, σε ηλικία 20 ετών, κέρδιζε περισσότερα χρήματα από τον πατέρα της, καθηγητή νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η απόφασή της να εισέλθει στον κόσμο του μόντελινγκ ήρθε το 1996, όταν ένας φωτογράφος την ανακάλυψε κατά την επιστροφή της από το σχολείο. Παρά τις υψηλές αμοιβές, η Ζιφ, αντί να ακολουθήσει την τυπική ακαδημαϊκή διαδρομή, επέλεξε τη λάμψη της πασαρέλας, γνωρίζοντας πως τα μοντέλα αξιολογούνται συχνά με βάση την ηλικία τους.

Η Σάρα Ζιφ επέλεξε την πασαρέλα, γνωρίζοντας ότι τα μοντέλα συχνά εκτιμώνται για την εξαιρετική νεότητά τους. Στη συνέχεια, αφού απομακρύνθηκε από τη βιομηχανία, αφιερώθηκε στην προστασία των δικαιωμάτων των μοντέλων, συμμετέχοντας ενεργά στη θεσμοθέτηση του νόμου Fashion Workers Act στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο οποίος αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο.

Το Fashion Workers Act παρέχει στα μοντέλα βασική μέριμνα στον χώρο εργασίας, όπως διαλείμματα γεύματος και αμοιβή υπερωριών. Η Ζιφ υπήρξε πρωτοπόρος στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη βιομηχανία, από τις διατροφικές διαταραχές μέχρι τη σεξουαλική κακοποίηση, επενδύοντας χρόνο και πόρους στη διασφάλιση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στο μόντελινγκ.

Η προσπάθειά της για αλλαγές φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα, προάγοντας μια πιο δίκαιη και προστατευτική ρύθμιση του μόντελινγκ, η οποία συνάδει με τις σύγχρονες αξίες της εργασίας και της αξιοπρέπειας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play