Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν κατά τον Τομ Μπάρακ: Θετική εξέλιξη σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία

Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν κατά τον Τομ Μπάρακ: Θετική εξέλιξη σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία

Η συνάντηση ΤραμπΕρντογάν είναι μια σημαντική εξέλιξη, με θετική προοπτική για τις διμερείς σχέσεις. Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, χαρακτήρισε τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως εξαιρετική. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα όπως οι S-400, τα F-35 και τα F-16, σημειώνοντας ότι υπήρξε πρόοδος.

Εκφράζοντας την έκπληξή του για τη συνεργασία των δύο πλευρών, πρόσθεσε: Πιστεύω ότι πολλοί θα εκπλαγούν σχετικά με το πόσο συνεργάσιμες ήταν οι πλευρές μεταξύ τους. Όταν ερωτήθηκε για τον χρόνο υλοποίησης των συμφωνηθέντων, τόνισε ότι η διαδικασία είναι αργή και πως οι νόμοι του Κογκρέσου απαιτούν τη συνεργασία και των δύο πλευρών.

Αναφορικά με τις προοπτικές παραχώρησης των F-35, ο Μπάρακ ανέφερε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πως οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν από τον Λευκό Οίκο. Επίσης, σχολίασε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί διαπραγματευτές, με όλα τα ζητήματα να αφορούν οικονομικές συμφωνίες.

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο πρέσβης σημείωσε την επικείμενη άφιξη μιας εξαιρετικής πρέσβη στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι έως τώρα δεν είχαμε με ποιον να τα συζητήσουμε. Έχουμε κοινή κατανόηση να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά. Σε ερώτηση για τις ενέργειες της Άγκυρας, ξεκαθάρισε ότι ζητούν από όλους να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play