ΗΠΑ: Η αστυνομία του Σικάγο αρνείται συνεργασία με ομοσπονδιακές αρχές

ΗΠΑ: Η αστυνομία του Σικάγο αρνείται συνεργασία με ομοσπονδιακές αρχές

Η αστυνομία του Σικάγο αντιστέκεται σε πιθανές ομοσπονδιακές επεμβάσεις υπό τις διαταγές του προεδρου Τραμπ. Η αστυνομία του Σικάγο δεν θα συνεργαστεί με την Εθνοφρουρά ή με ομοσπονδιακούς πράκτορες, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διατάξει την ανάπτυξή τους στην πόλη. Ο δήμαρχος Μπράντον Τζόνσον υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προετοιμασία του Σικάγο ενόψει ενδεχόμενης επιχείρησης. Σε συνέντευξη τύπου, ο Τζόνσον εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανή στρατιωτικοποιημένη επιβολή των μεταναστευτικών νόμων, δηλώνοντας ότι «δεν το ζητήσαμε αυτό. Ο λαός μας δεν το ζήτησε αυτό, αλλά παρ’ όλα αυτά, βρισκόμαστε σε αυτήν την θέση».

Το εκτελεστικό διάταγμα έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι του Σικάγο γνωρίζουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση συνάντησης με τις αρχές μετανάστευσης. Ο Τζόνσον υπογράμμισε ότι δεν επιθυμούν μια αντισυνταγματική και παράνομη στρατιωτική κατοχή της πόλης τους. Παράλληλα, ζητά από τους αστυνομικούς της πόλης να φορούν τις επίσημες στολές τους, χωρίς μάσκες, ώστε να είναι αναγνωρίσιμοι σε πιθανές επιχειρήσεις ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Το διάταγμα περιλαμβάνει και υπάρχουσες πολιτικές, όπως η υποχρέωση χρήσης καμερών σώματος από τους αστυνομικούς. Στη δήλωσή του, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα λάβουν όλα τα νομικά μέτρα για να αντισταθούν στην επέμβαση των ομοσπονδιακών αρχών.

Η τοπική αρχή και οι κάτοικοι προετοιμάζονται για ενδεχόμενη στρατιωτική παρουσία στην πόλη, ενώ οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν δεχτεί κριτική για τις πρακτικές τους σε άλλες πόλεις. Ο Τραμπ έχει ήδη απειλήσει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις καταστολής σε μεγαλουπόλεις που ελέγχονται από Δημοκρατικούς, επικαλούμενος την ανάγκη για πάταξη της εγκληματικότητας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play