Η σημασία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους εφήβους στις ΗΠΑ αναδεικνύεται μέσω νέας δημοσκόπησης. Αυξανόμενος αριθμός εφήβων στις ΗΠΑ αναγνωρίζει την αξία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ως κρίσιμο παράγοντα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την έρευνα του AP-NORC, οι έφηβοι είναι πιο αισιόδοξοι από τους ενήλικες σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά τις ανησυχίες για τα δίδακτρα και το φοιτητικό χρέος. Περίπου το 60% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Η έρευνα καταδεικνύει ότι η ανάγκη για την απόκτηση πτυχίου είναι πιο έντονη στα κορίτσια, με επτά στα δέκα να το θεωρούν κρίσιμο για την επίτευξη των στόχων τους, σε σύγκριση με το 54% των αγοριών. Η ανισότητα αυτή υποδεικνύει την εξέλιξη ενός χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την εκπαίδευση, καθώς το 1995 οι πιθανότητες για πτυχίο ήταν ίσες. Σήμερα, το 47% των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών έχει πτυχίο, ενώ το ποσοστό για τους άνδρες είναι 37%.
Αναφορικά με τις κοινωνικές προοπτικές, οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες με υψηλότερο εισόδημα θεωρούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση πιο σημαντική. Η Jalena Crawford, 16 ετών, αναφέρει ότι επιθυμεί να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο, με την πίεση για επιτυχία να είναι αυξανόμενη. Οι περισσότεροι έφηβοι θεωρούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ζωτική για την επαγγελματική τους πρόοδο, καθώς σχεδόν το 70% δηλώνει ότι το πτυχίο είναι ουσιώδες για την εύρεση καλών θέσεων εργασίας.
Σημαντική είναι και η επιθυμία των εφήβων να αποκτήσουν σπίτι και να δημιουργήσουν οικογένεια, με οκτώ στους δέκα να πιστεύουν ότι είναι εφικτό να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι οι στόχοι αυτοί είναι πιο εύκολοι για τη γενιά τους σε σύγκριση με τους γονείς τους, με το 70% να αναφέρει ότι η αγορά σπιτιού είναι δύσκολη.
Εν κατακλείδι, η εμπειρία του 22χρονου Evarist Bego που αποφοίτησε πρόσφατα δείχνει την απογοήτευση της νέας γενιάς σχετικά με την αγορά εργασίας, καθώς οι θέσεις εργασίας είναι συχνά προσωρινές και οι προοπτικές δυσμενείς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr