ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει την Τάμι Μπρους ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει την Τάμι Μπρους ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ

Ο διορισμός της Τάμι Μπρους από τον Τραμπ ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ αποτυπώνει την κατεύθυνση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ο πρόεδρος Τραμπ προτείνει την Τάμι Μπρους, εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιαστή του Fox News, για τη θέση της αναπληρώτριας πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ. Στη δήλωσή του, την εξύμνησε ως τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέα μπεστ σέλερ, γεγονός που επισημαίνει την τάση της διοίκησής του να προσελκύει μέλη από τη γνωστή αυτόνομη πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Η Τάμι Μπρους είναι το τρίτο ή τέταρτο μέλος του Fox που διορίζεται στην κυβέρνησή του.

Η προεδρική πρόταση απαιτεί την έγκριση της αμερικανικής γερουσίας, η οποία διατηρεί τον τελευταίο λόγο στους διορισμούς. Η Μπρους έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις λόγω της αντιπαλότητας της με δημοσιογράφους, καθώς και για τις δηλώσεις της σχετικά με την UNESCO και τον λιμό στη Γάζα. Ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την UNESCO λόγω της αντιαμερικανικής ρητορικής, που, κατά την ίδια, έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική America First.

Η Μπρους ευχαρίστησε τον Τραμπ για την εμπιστοσύνη του, δηλώνοντας ότι είναι τιμή της να συνεχίσει την αποστολή της στην διεθνή σκηνή, προάγοντας τις αξίες του America First. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, σκοπεύει να εργαστεί σκληρά για να εκπροσωπήσει την αμερικανική πολιτική στα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play