Δραματικές εικόνες από την Μπερσεβά, όπου πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από την ιρανική επίθεση σε κατοικίες. Συγκλονιστικές σκηνές από την Μπερσεβά, όπου το πρωί σημειώθηκε ιρανική πυραυλική επίθεση, μεταφέρει η απεσταλμένη του in στο Ισραήλ, Αλεξάνδρα Φωτάκη, σε συνεργασία με τον καμεραμάν Δημήτρη Μιχαλάκη. Η ιρανική επίθεση συνέβη λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία, η οποία παραβιάστηκε λίγο αργότερα.
Μετά την επίθεση, πέντε άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί και δεκάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν την επιχείρηση αναζήτησης εγκλωβισμένων στα ερείπια του κτιρίου κατοικιών στην πόλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επιθέσεις του Ιράν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία πυκνοκατοικημένα κτίρια, με τουλάχιστον 20 άτομα να τραυματίζονται.
Το σκηνικό της καταστροφής είναι φρικτό, με θραύσματα καμένων αυτοκινήτων διάσπαρτα στους δρόμους και σπασμένα γυαλιά να καλύπτουν την περιοχή. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης εργάζονται αδιάκοπα, αναζητώντας τυχόν επιζώντες.
Η αστυνομία ανέφερε ότι μερικοί από τους τραυματίες βρίσκονταν μέσα στα ενισχυμένα ασφαλή δωμάτια των διαμερισμάτων τους, σχεδιασμένα για να αντέχουν σε ρουκέτες και θραύσματα, αλλά όχι σε άμεσες κρούσεις από βαλλιστικούς πυραύλους.
Σχετικά με τους θανάτους, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, Μάγκεν Ντέιβιντ Άντομ, περιέγραψε την κατάσταση: «Είδαμε πυκνό καπνό να υψώνεται από την περιοχή της σύγκρουσης και καθώς πλησιάσαμε, διαπιστώσαμε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά κτίρια».
Επίσης, οι διασώστες εντόπισαν και τον τέταρτο νεκρό, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για την ανακάλυψη επιζώντων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr