Ισραήλ: Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς δεν ανήκουν στους ομήρους της Γάζας

Ισραήλ: Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς δεν ανήκουν στους ομήρους της Γάζας

Ιατροδικαστές στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι τα λείψανα που παρέδωσε η Χαμάς δεν ανήκουν στους δύο τελευταίους ομήρους. Ιατροδικαστικές αρχές στο Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς την Τρίτη δεν σχετίζονται με τους δύο τελευταίους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα, όπως δήλωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι δύο αποβιώσαντες όμηροι που παραμένουν στη Γάζα είναι ο Ισραηλινός αστυνομικός Ραν Γκβίλι και ο Ταϊλανδός υπήκοος Σουντθισάκ Ρινθαλάκ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη τον Οκτώβριο, η Χαμάς παρέδωσε λείψανα τα οποία περιγράφηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό ως αυτά ενός από τους δύο τελευταίους ομήρους που έχουν αποβιώσει και βρίσκονται στη Γάζα. Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστήριξαν ότι τα λείψανα, τα οποία αποκαλούνται ευρήματα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση.

Η ταυτοποίηση των λειψάνων πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής, και όπως αναφέρθηκε, τα ευρήματα που εξετάστηκαν δεν συνδέονται με κανέναν από τους αποβιώσαντες ομήρους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο όμηροι, ο Ραν Γκβίλι και ο Σουντθισάκ Ρινθαλάκ, είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play