Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκε η σορός του ομήρου που παραδόθηκε την Παρασκευή, 28 νεκροί στη Γάζα κατά τη διάρκεια εκεχειρίας

Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκε η σορός του ομήρου που παραδόθηκε την Παρασκευή, 28 νεκροί στη Γάζα κατά τη διάρκεια εκεχειρίας

Η σορός ομήρου που παραδόθηκε από τη Χαμάς στο Ισραήλ επιβεβαίωσε την τραγωδία στη Γάζα. Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων ανακοίνωσε την ταυτοποίηση της σορού που παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η σορός ανήκε στον Ελιγιάχου Μαργκαλίτ, 75 ετών, ο οποίος ζούσε στο κιμπούτς Νιρ Οζ από το 1969. Ήταν γνωστός με το προσωνύμιο Τσόρτσιλ και σκοτώθηκε κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ, με τη σορό του να μεταφέρεται στη Λωρίδα της Γάζας. Ο θάνατός του είχε επιβεβαιωθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με αναφορές, 11 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στη συνοικία Ζεϊτούν της Γάζας. Η επιχείρηση αυτή δικαιολογήθηκε από το Ισραήλ με την αιτιολογία ότι η οικογένεια είχε διασχίσει τη λεγόμενη Κίτρινη Γραμμή, η οποία προσδιορίζει τις περιοχές που ελέγχονται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από την αρχή της εκεχειρίας, το Ισραήλ έχει σκοτώσει 28 ανθρώπους στη Γάζα. Η Χαμάς καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διαμεσολαβητές (Κατάρ, Αίγυπτος, Τουρκία) να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία και να σταματήσει τις επιθέσεις. Η οργάνωση επίσης συνεχίζει τις έρευνες για τις σορούς ομήρων που βρίσκονται θαμμένες κάτω από ερείπια κτιρίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στη Γάζα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play