Η Ιταλία πλήττεται από καύσωνα με 16 θανάτους, υψηλές θερμοκρασίες και προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Στην Ιταλία, η σφοδρή καύσωνα συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ η ανησυχία για την παρατεταμένη διάρκεια αυτού του φαινομένου είναι ολοένα και πιο έντονη. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Στη διάρκεια της εβδομάδας, έξι άτομα κατέληξαν σε θέρετρα ή εργάζονταν υπό τον ήλιο, ενώ στα νοσοκομεία τουλάχιστον άλλοι 10 ηλικιωμένοι που είχαν εισαχθεί στα επείγοντα περιστατικά για σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης κατέληξαν.
Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Ρώμη, όπου έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος λόγω της υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού δικτύου. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, ξέσπασε σειρά πυρκαγιών. Σήμερα, 18 πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, καθώς οι θερμοκρασίες στην Κάτω Ιταλία αναμένονται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι από την Κυριακή ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση.
Εξαιτίας της καύσωνας, κλειστός παρέμεινε για αρκετές ώρες ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Μιλάνο με την Βενετία, καθώς η άσφαλτος σε πολλά σημεία έχει λιώσει, απαιτώντας άμεση παρέμβαση των συνεργείων για την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας.
Σημαντικές είναι οι αντιδράσεις σχετικά με τις πολιτικές των εταιρειών που παρέχουν μπόνους στους διανομείς για να εργάζονται σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Η πολυεθνική Glovo, σύμφωνα με διεθνή μέσα, προσφέρει πέντε σεντς επιπλέον για κάθε παράδοση σε τέτοιες συνθήκες, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίθεση των συνδικάτων, τα οποία επισημαίνουν τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr