Κίνα: Η βόμβα γραφίτη ως στρατηγικό όπλο κατά της Ταϊβάν

Κίνα: Η βόμβα γραφίτη ως στρατηγικό όπλο κατά της Ταϊβάν

Η Κίνα εξετάζει τη βόμβα γραφίτη ως τρόπο κατάληψης της Ταϊβάν χωρίς στρατιωτική δράση. Η Κίνα έχει παρουσιάσει μια νέα στρατηγική όπλου, τη βόμβα γραφίτη, η οποία σηματοδοτεί μια στροφή προς τον μη κινητικό πόλεμο. Ο στόχος αυτής της τεχνολογίας είναι η παρακώλυση του ηλεκτρικού δικτύου της Ταϊβάν, με απώτερο σκοπό τη διάβρωση κάθε αντίστασης. Αυτή η βόμβα έχει σχεδιαστεί για να αχρηστεύει τις υποδομές ενέργειας του εχθρού με μη κινητικά μέσα, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ένοπλη αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με αναφορές από την εφημερίδα South China Morning Post (SCMP), η Κίνα παρουσίασε τη νέα της τεχνολογία μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε από το κρατικό κανάλι CCTV. Το animation δείχνει έναν πύραυλο να εκτοξεύεται και να απελευθερώνει νήματα άνθρακα στον αέρα, βραχυκυκλώνοντας ηλεκτρικά δίκτυα σε μια περιοχή μεγαλύτερη από 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Αν και δεν έχει δοθεί επίσημο όνομα στην βόμβα, η χρήση της συνδέεται με τις στρατηγικές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

Οι επιπτώσεις αυτού του όπλου δεν περιορίζονται μόνο στο πεδίο της μάχης, καθώς η πολιτική της Μιας Κίνας αναγνωρίζει την Ταϊβάν ως αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας. Σύμφωνα με αναλύσεις, η αντοχή της Ταϊβάν στις προσπάθειες επανένωσης εξαρτάται από παράγοντες όπως οι υποδομές, η οικονομία και η ανθεκτικότητα του κοινού. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μια διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις, καθιστώντας την Ταϊβάν ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιαδήποτε μορφή στρατηγικής επίθεσης.

Η λογική πίσω από τη χρήση των βόμβων γραφίτη αποσκοπεί στη διάσπαση του ηθικού της Ταϊβάν, προτού καν αρχίσει μια συμβατική στρατιωτική σύγκρουση. Η στρατηγική αυτή θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες ευθραυστότητες του ενεργειακού δικτύου της Ταϊβάν, ενισχύοντας την πιθανότητα ενός καθοριστικού χτυπήματος.

Η Κίνα φαίνεται να προγραμματίζει μια αναίμακτη κατάληψη της Ταϊβάν, στοχεύοντας στην επιβολή ελέγχου χωρίς να απαιτείται στρατιωτική δράση, ανατρέποντας τις παραδοσιακές μορφές πολέμου και ενισχύοντας τον ρόλο της στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play