Ανακοίνωση για τον θάνατο της Κόνι Φράνσις, της θρυλικής τραγουδίστριας ποπ και κάντρι. Έφυγε από τη ζωή η Κόνι Φράνσις, η θρυλική τραγουδίστρια ποπ και κάντρι, σε ηλικία 87 ετών, το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουλίου. Η δυσάρεστη αυτή είδηση γνωστοποιήθηκε από τον φίλο της, Ρον Ρόμπερτς, ο οποίος την ανακοίνωσε μέσω Facebook. Η ανάρτηση ανέφερε: Με βαριά καρδιά και βαθιά θλίψη σας ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης μου φίλης Κόνι Φράνσις χθες το βράδυ. Προσέθεσε μάλιστα ότι γνωρίζει ότι η Κόνι θα ήθελε οι θαυμαστές της να είναι από τους πρώτους που μαθαίνουν για αυτά τα θλιβερά νέα.
Τον περασμένο μήνα, η Φράνσις είχε αναγκαστεί να ακυρώσει μια προγραμματισμένη εμφάνιση, καθώς νοσηλεύτηκε και μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω ακραίου πόνου. Στις 2 Ιουλίου, είχε δημοσιεύσει στο Facebook: Όπως πολλοί από εσάς ίσως έχετε μάθει, είμαι πίσω στο νοσοκομείο όπου υποβάλλομαι σε εξετάσεις και ελέγχους για να προσδιοριστεί η αιτία του ακραίου πόνου που βιώνω.
Η Κόνι Φράνσις γεννήθηκε το 1937 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ ως Κοντσέτα Ρόζα Μαρία Φρανκονέρο. Από μικρή ενθαρρύνθηκε να ασχοληθεί με το τραγούδι και έκανε τα πρώτα της βήματα ως έφηβη στην τηλεόραση. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε το 1958 με τη διασκευή του κλασικού κομματιού Who’s Sorry Now, που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, ξεχώρισε με κομμάτια όπως τα Stupid Cupid, Lipstick on Your Collar, Where the Boys Are και Vacation.
Η ζωή της, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τραυματικά γεγονότα, όπως ο βιασμός της σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 1974, γεγονός που την οδήγησε σε χρόνια απομόνωσης και ψυχολογικών δυσκολιών. Μετά από πολυάριθμες νομικές μάχες, κατάφερε να εξασφαλίσει αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που συνέβαλε καθοριστικά σε αλλαγές στον τομέα της ασφάλειας των ξενοδοχείων. Το 1984 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο Who’s Sorry Now και το 1989 επέστρεψε στη δισκογραφία και τις περιοδείες. Τελικά, το 2018 ανακοίνωσε την οριστική της αποχώρηση από το τραγούδι.
Πηγή περιεχομένου: in.gr