Κριτική της αντιπολίτευσης για την τριμερή διάσκεψη Λιβύης – Ιταλίας – Τουρκίας: Νέα διπλωματική ήττα για τον Μητσοτάκη

Κριτική της αντιπολίτευσης για την τριμερή διάσκεψη Λιβύης – Ιταλίας – Τουρκίας: Νέα διπλωματική ήττα για τον Μητσοτάκη

Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για την τριμερή διάσκεψη στη Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί διπλωματική ήττα. Η τριμερής διάσκεψη Λιβύης, Ιταλίας και Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, έχει πυροδοτήσει σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση, η οποία επισημαίνει ότι αυτή η συνάντηση συνιστά μια ακόμη διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση έχει περιθωριοποιηθεί διεθνώς και η στρατηγική της χαρακτηρίζεται από έλλειψη συνοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι η Ελλάδα περιορίζεται σε ρόλο θεατή, αδυνατώντας να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Αναφερόμενος σε προηγούμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι υποσχέσεις για συντονισμό και συνεργασία έχουν διαψευστεί, καθώς οι διευρυμένες τουρκικές επενδύσεις στην ιταλική αμυντική βιομηχανία υπογραμμίζουν τη διαφοροποίηση των σχέσεων μεταξύ των κρατών. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τις πολυμερείς συνεργασίες που είχε χτίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας τη χώρα σε διπλωματική απομόνωση.

Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να αναπτύξει μια ενδελεχή εθνική στρατηγική για την Ανατολική Μεσόγειο και να ενεργοποιηθεί διπλωματικά για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη, είναι επιτακτική η ανάγκη επαναδραστηριοποίησης της Ελλάδας σε περιφερειακές συνεργασίες που είχαν προωθηθεί μεταξύ 2015-2019.

Καθώς η σημερινή τριμερής συνάντηση επιβεβαιώνει την πλήρη κατάρρευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το Κίνημα Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απούσα από κρίσιμες διεργασίες που αφορούν εθνικά συμφέροντα. Η ανυπαρξία μιας συντεταγμένης στρατηγικής ενισχύει την απομόνωση της χώρας στην περιοχή.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play