Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ναυάγιο με μετανάστες

Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ναυάγιο με μετανάστες

Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στη Λαμπεντούζα: 20 νεκροί και 70 διασωθέντες. Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μετανάστες κοντά στη νήσο Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία. Σύμφωνα με αναφορές του ΟΗΕ και των τοπικών ΜΜΕ, το σκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 100 άτομα, βυθίστηκε, με τους διασώστες να ανακτούν τα πτώματα 20 επιβατών και να εκτιμούν ότι περίπου 70 ή 80 άτομα έχουν διασωθεί. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπολογίζεται ότι 12 έως 20 άτομα είναι αγνοούμενα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο Φίλιπο Ουνγκαρό, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέφρασε την ανησυχία του για το συμβάν, αναφέροντας ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη θάλασσα. Εντωμεταξύ, η ΜΚΟ Save the Children Italy ανέφερε ότι ένα μικρό κορίτσι, μόλις 18 μηνών, φαίνεται να είναι αγνοούμενο.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με αναφορές ότι το σκάφος με 97 άτομα ανατράπηκε 14 μίλια νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα. Οι μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική συχνά αναγκάζονται να διασχίσουν τη Μεσόγειο σε υπερπλήρη πλοιάρια, καθιστώντας τη διαδρομή αυτή μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 675 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου φέτος. Από την αρχή του έτους, περισσότερα από 38.000 άτομα έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play