Labubu: Η τρέλα, η μόδα και ο αρχαίος δαίμονας από τη Μεσοποταμία

Labubu: Η τρέλα, η μόδα και ο αρχαίος δαίμονας από τη Μεσοποταμία

Η φρενίτιδα για τα Labubu αναδεικνύει τις σύγχρονες ψυχολογικές ανάγκες και τον πολιτισμικό αντίκτυπο των σύγχρονων παιχνιδιών. Η τελευταία δεκαετία έχει δει την εμφάνιση του Labubu, ενός φαινομένου που έχει κερδίσει την προσοχή ενηλίκων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τρέλα για τα περίεργα τερατάκια Labubu, που ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2024 με την εμφάνιση της Λίσα, έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές fashion item. Λίγο μετά, οι διάσημες προσωπικότητες όπως η Ριάνα και η Ντούα Λίπα επιβεβαίωσαν την τάση, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση.

Η απήχηση των δημιουργιών του Κάσινγκ Λουνγκ έχει προκαλέσει ακόμη και έντονες αντιδράσεις στα social media, όπου πολλοί χρήστες καταγράφουν περιστατικά που αφορούν την υπερβολική αναμονή για τις φιγούρες. Αυτές οι φιγούρες δεν είναι απλώς παιχνιδάκια, αλλά συμβολίζουν στιγμές παρηγοριάς και ελέγχου σε έναν αβέβαιο κόσμο, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Η φημολογία γύρω από τις φιγούρες Labubu δεν περιορίζεται στην αθώα τους εμφάνιση. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν θεωρίες που τις συνδέουν με τον αρχαίο δαίμονα Παζούζου, έναν χαρακτήρα της μεσοποταμιακής μυθολογίας, που έχει την ικανότητα να φέρνει κακές επιρροές. Οι συνωμοσιολόγοι προχώρησαν στο σημείο να αναρτούν βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να καταστρέφουν τα Labubu, επιδεικνύοντας τη σύνδεση αυτή.

Ο δημιουργός του Labubu έχει δηλώσει ότι οι φιγούρες του προέρχονται από τη σκανδιναβική μυθολογία και δεν ανησυχεί για αυτές τις θεωρίες. Η επιτυχία των Labubu έχει εκτοξεύσει την εταιρεία Pop Mart στην κορυφή της αγοράς, καθιστώντας τον CEO της, Γουάνγκ Νινγκ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play