Levi Strauss: Στρατηγική περιορισμού προϊόντων για μείωση κόστους λόγω δασμών

Levi Strauss: Στρατηγική περιορισμού προϊόντων για μείωση κόστους λόγω δασμών

Η Levi Strauss ανακοινώνει στρατηγική περιορισμού προϊόντων για να αντιμετωπίσει τους υψηλούς δασμούς και να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους. Σε μια εποχή όπου οι καταναλωτές δίνουν προσοχή ακόμα και στο τελευταίο ευρώ, οι επιχειρήσεις καλούνται να επαναξιολογήσουν την έννοια της ποικιλίας στα προϊόντα τους. Η Levi Strauss, μια εταιρεία εμβληματική στο χώρο του denim και της αμερικανικής μόδας, προσανατολίζεται σε μια πιο εκλεπτυσμένη γκάμα προϊόντων. Η στρατηγική της Levi Strauss αποσκοπεί όχι μόνο στην αντοχή απέναντι στις προκλήσεις που επιφέρουν οι δασμοί, αλλά και στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην παγκόσμια αγορά.

Η ιστορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά την επόμενη εορταστική περίοδο θα μειώσει τις επιλογές προϊόντων που θα προσφέρει στους καταναλωτές. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τους υψηλούς δασμούς που επιβάλλονται σε εισαγόμενα προϊόντα από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και η Καμπότζη. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Harmit Singh, εξήγησε ότι η στρατηγική περιλαμβάνει τον περιορισμό των συλλογών και την απόσυρση προϊόντων ή χρωμάτων που δεν έχουν επιτυχία στις πωλήσεις.

Με αυτό τον τρόπο, η Levi Strauss μειώνει την ανάγκη για εκπτώσεις προκειμένου να απομακρύνει το απόθεμα, διατηρώντας ταυτόχρονα ικανοποιητικά επίπεδα κερδοφορίας. Η προσέγγιση αυτή δεν είναι μοναδική. Μεγάλες εταιρείες όπως η Nike και η Hasbro, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, έχουν επίσης επιλέξει να εστιάσουν σε λιγότερα αλλά πιο ελκυστικά προϊόντα, υιοθετώντας το μοντέλο λιγότερα, μεγαλύτερα, πιο τολμηρά.

Η Levi Strauss επενδύει στη δημιουργία κοινών συλλογών για διαφορετικές αγορές, προκειμένου να μπορεί να προσαρμόζει τα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Στο τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου στο 7,5% από μόλις 1,5% πέρυσι, γεγονός που αποδίδεται στη μείωση των μη παραγωγικών κωδικών προϊόντων.

Η τακτική περιορισμού λιγότερο δημοφιλών προϊόντων φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Για παράδειγμα, η Hasbro έχει μειώσει τις εισαγωγές παιχνιδιών από την Κίνα και δίνει προτεραιότητα σε παλαιότερους, δοκιμασμένους κωδικούς που παράγονται σε χώρες όπως η Ινδία. Ακόμη και μικρότεροι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται μέσω της Amazon περιορίζουν τα διαθέσιμα προϊόντα τους για να αντισταθμίσουν τις δαπάνες από δασμούς και προμήθειες.

Η στρατηγική αυτή προβάλλει μια νέα φιλοσοφία στο λιανεμπόριο: δεν απαιτείται μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να κερδίσει κάποιος τον καταναλωτή, αλλά η σωστή επιλογή. Η πορεία της Levi Strauss δείχνει ότι, ακόμα και σε περιόδους αβεβαιότητας, η επικέντρωση στην ποιότητα και στις πιο ισχυρές προτάσεις μπορεί να είναι το κλειδί για μια σταθερή ανάπτυξη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play