Μειώσεις τιμών από τους οικοδεσπότες Airbnb στη Μύκονο λόγω χαμηλής ζήτησης

Μειώσεις τιμών από τους οικοδεσπότες Airbnb στη Μύκονο λόγω χαμηλής ζήτησης

Η Μύκονος αναζητά τρόπους να ενισχύσει τη ζήτηση για τις διακοπές μέσω εκπτώσεων στα Airbnb. Οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων στη Μύκονο προβαίνουν σε σημαντικές μειώσεις τιμών στα ενοικιαζόμενα μέσω Airbnb, με στόχο την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η αργή πρόοδος στις κρατήσεις για το κυκλαδίτικο νησί, που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, αναγκάζει τόσο τους παρόχους πολυτελών όσο και οικονομικών καταλυμάτων να δράσουν νωρίς, παρ’ ότι η περίοδος είναι ακόμα σχετικά νωρίς. Οι επαγγελματίες της φιλοξενίας που δραστηριοποιούνται στο νησί αναφέρουν ότι τα επίπεδα κρατήσεων δεν πληρούν τις προσδοκίες, εγείροντας ανησυχίες για τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού. Ακόμη και οι παραδοσιακά περιόδους υψηλής ζήτησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι οποίες συνήθως αποφέρουν τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς, δείχνουν σημάδια αδυναμίας.

Αξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της LuxuryLiving, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται σχεδόν 200 βίλες στο νησί, η οποία έχει μειώσει τις τιμές της κατά περίπου 15% και εντείνει τις διαφημιστικές προσπάθειές της στο εξωτερικό, προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες. Από το Πάσχα, παρατηρείται σημαντική πτώση στη ζήτηση. Αυτή η τάση δεν περιορίζεται μόνο στη Μύκονο, αλλά επηρεάζει και άλλες περιοχές, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Εσωτερικοί παράγοντες της βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η υποχώρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τιμών της Ελλάδας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την επιβράδυνση. Η Ελλάδα δεν προσφέρει πλέον φθηνές διακοπές όπως στο παρελθόν. Η αύξηση των φόρων και των λειτουργικών εξόδων έχει περιορίσει αυτό το πλεονέκτημα, όπως εξήγησε μία πηγή της βιομηχανίας.

Η ισορροπία μεταξύ κόστους και ποιότητας υπήρξε εδώ και καιρό καθοριστικό χαρακτηριστικό του ελληνικού τουρισμού, σημειώνουν. Ωστόσο, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, που είναι κύριες πηγές τουριστών για την Ελλάδα, να αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις, η ευαισθησία στις τιμές γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Αναφορικά με τις προκλήσεις του νησιού, η διαρκής ζημιά στη φήμη του από ιογενείς ιστορίες σχετικά με υπερβολικές τιμές, που προκάλεσαν αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγιναν τίτλος σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι επίσης ένα σοβαρό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιόδου, τα δεδομένα από το INSETE Intelligence δείχνουν ότι οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στη Μύκονο μειώθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο. Αν και οι απόλυτοι αριθμοί παραμένουν μέτριοι, οι αναλυτές της βιομηχανίας βλέπουν αυτή τη μείωση ως ένδειξη ευρύτερων τάσεων. Ταυτόχρονα, περιφερειακοί ανταγωνιστές όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κροατία και ακόμη και η Αλβανία προσελκύουν επιθετικά τουρίστες με πακέτα χαμηλότερου κόστους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play