Μια ιστορική στιγμή: Η 7η Οκτωβρίου και η δήλωση αξιωματούχου της Χαμάς για την καταδίκη του Ισραήλ

Μια ιστορική στιγμή: Η 7η Οκτωβρίου και η δήλωση αξιωματούχου της Χαμάς για την καταδίκη του Ισραήλ

Η 7η Οκτωβρίου κρίνεται ως καίρια στιγμή για την παλαιστινιακή υπόθεση σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς υπερασπίστηκε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στο CNN ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αντιπροσωπεύει μια «χρυσή στιγμή» για την παλαιστινιακή υπόθεση, παρά τις χιλιάδες απώλειες στη Γάζα. Σε εκτενή συνέντευξη στη Ντόχα, δύο εβδομάδες μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της Χαμάς στην πρωτεύουσα του Κατάρ, ο Γάζι Χαμάντ τόνισε την αυξανόμενη διεθνή καταδίκη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα.

«Περιμέναμε 77 χρόνια αυτή τη στιγμή», δήλωσε, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα των πρόσφατων γεγονότων στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου σχεδόν 194 χώρες καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ισραήλ, ήταν καίριο. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια χρυσή στιγμή για τον κόσμο να αλλάξει την ιστορία».

Τα σχόλια του Χαμάντ έγιναν την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Παρά τις σοβαρές απώλειες που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός λαός, ο Αμπάς αποδοκίμασε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, δηλώνοντας ότι «οι επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών δεν αντιπροσωπεύουν τον παλαιστινιακό λαό ούτε τον αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις για την αντίδρασή της στη 7η Οκτωβρίου, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως δυσανάλογη και ακόμα και ως γενοκτονία, με τον αριθμό των θυμάτων στη Γάζα να έχει ξεπεράσει τις 65.000 σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, όταν ερωτήθηκε για την ευθύνη της οργάνωσης, αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, επισημαίνοντας: «Ξέρω ότι το τίμημα είναι πολύ υψηλό, αλλά ποια είναι η επιλογή;».

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play