Αναβάθμιση της διαιτησίας μέσω νέων σεμιναρίων για το VAR στη Super League. Η τεχνολογία του VAR αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, διαμορφώνοντας την καθημερινότητα όσων εμπλέκονται στον χώρο. Με τη νέα αγωνιστική περίοδο 2025/26 να πλησιάζει, τα σεμινάρια σχετικά με το VAR αποκτούν κεντρική σημασία, καθώς στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος. Ο υπεύθυνος του VAR, Πάολο Βαλέρι, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις περιπτώσεις όπου απαιτείται παρέμβαση του VAR, χωρίζοντας τους 19 διαιτητές σε δύο ομάδες.
Η εκπαίδευση των διαιτητών παραμένει πρωταρχικής σημασίας. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε δύο ομάδες, με το πρώτο γκρουπ να ξεκινά στις 19 Αυγούστου και το δεύτερο στις 25 Αυγούστου. Οι συνεδρίες θα είναι μονοήμερες και τρίωρες, εστιάζοντας στις νέες τεχνολογίες και την εξέταση των φάσεων μέσω του VAR. Παρά την απουσία στατιστικών, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το VAR είναι ήδη προφανείς, με τις παρεμβάσεις να φτάνουν μόνο το 46% σε περιπτώσεις που έπρεπε να γίνουν.
Αξιοσημείωτη είναι και η αναβάθμιση των παρατηρητών διαιτησίας, που συμμετέχουν πλέον σε εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις για την ανάλυση των λαθών. Ωστόσο, η γλωσσική επάρκεια παραμένει εμπόδιο, καθώς πολλοί παρατηρητές δεν γνωρίζουν αγγλικά. Με αυτή τη νέα προσέγγιση, η ΚΕΔ ελπίζει σε μια σημαντική βελτίωση της διαιτησίας στην Super League.
Πηγή περιεχομένου: in.gr