Ένα νήπιο από το Μέριλαντ επιβίωσε από πτώση 15 ορόφων, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με τη φυσική και την τύχη. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για το πώς ένα νήπιο 2 ετών κατάφερε να επιβιώσει από την πτώση 15 ορόφων από ένα μπαλκόνι, όμως το ερώτημα που κυριαρχεί είναι: Πώς σώθηκε; Η Anette Hosoi, φυσικός και καθηγήτρια μηχανολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, τονίζει ότι δεν είναι η πτώση, αλλά η προσγείωση που καθορίζει την έκβαση.
Λίγο μετά τις 2 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης, αστυνομία και τραυματιοφορείς έσπευσαν στο Enclave Apartments στην κομητεία Μοντγκόμερι για να αντιμετωπίσουν το παιδί που είχε τραυματιστεί σοβαρά, αν και όχι θανατηφόρα. Οι ιατροί ανέφεραν ότι ο θάμνος, στον οποίο προσγειώθηκε το νήπιο, απορρόφησε πολλή ενέργεια από την πτώση, επιβραδύνοντάς το.
Η Hosoi σημείωσε ότι το βάρος του παιδιού και το σημείο προσγείωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση. Το νήπιο, που έπεσε με ταχύτητα περίπου 40 μιλίων την ώρα, δεν κατάφερε να φτάσει την τελική του ταχύτητα λόγω του ύψους της πτώσης, το οποίο είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται για έναν ενήλικα.
Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να είναι προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουν τέτοιες πτώσεις, δεδομένου ότι τα παιδιά είναι φυσικά περίεργα και ανυπότακτα. Σημαντικό είναι επίσης να έχουν κατά νου τη δυνατότητα να σκαρφαλώνουν και να εξερευνούν επικίνδυνες περιοχές.
Ετικέτες: νήπιο, πτώση, Μέριλαντ, φυσική, ασφάλεια παιδιών, θάμνος, τραυματισμός
Πηγή περιεχομένου: in.gr