Ο Έλον Μασκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία με περιουσία μισού τρισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία με περιουσία μισού τρισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως χάρη στην Tesla. Με την ανάκαμψη της μετοχής της Tesla και την αύξηση της κεφαλαιοποίησης των άλλων εταιρειών του, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, κατέχει πλέον τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου με περιουσία 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η καθαρή αξία του Μασκ άγγιξε για λίγο τα 500,1 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, πριν υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από αυτό το ιστορικό ορόσημο.

Η περιουσία του εκκεντρικού επιχειρηματία συνδέεται άρρηκτα με την Tesla, στην οποία κατέχει μερίδιο άνω του 12,4% από τον Δεκέμβριο. Η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχει αυξηθεί κατά 14% από την αρχή του έτους και έκλεισε την Τετάρτη με αύξηση 3,3%, προσθέτοντας 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία.

Τα αισθήματα της αγοράς απέναντί του βελτιώθηκαν μετά την επίσημη αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Ρόμπιν Ντένχολμ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Μασκ είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της εταιρείας.

Αν και η μετοχή είχε υποστεί πιέσεις λόγω των μειωμένων πωλήσεων αυτοκινήτων και των προκλήσεων στα περιθώρια κέρδους, η εταιρεία προσπαθεί να μετασχηματιστεί σε σημαντικό παίκτη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Τον περασμένο μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla πρότεινε ένα πακέτο αποζημίωσης 1 τρισ. δολαρίων για τον Μασκ, προσδιορίζοντας φιλόδοξους στόχους και ικανοποιώντας το αίτημά του για μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρεία.

Επιπλέον, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI και η διαστημική εταιρεία SpaceX του Μασκ βλέπουν επίσης την αποτίμησή τους να αυξάνεται, με την xAI να έχει αποτίμηση 75 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο. Η SpaceX συζητά σχέδια συγκέντρωσης κεφαλαίων, αποτιμώντας την στα 400 δισ. δολάρια.

Δεύτερος στη λίστα του Forbes βρίσκεται ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, με καθαρή αξία που την Τετάρτη έφτασε τα 350,7 δισ. δολάρια.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play