Ο Γιάννης Λιαπάκης από το Ηράκλειο αναδεικνύεται νέος Ευρωπαίος σεφ της χρονιάς με το ρεβιθόρυζο και λαβράκι

Ο Γιάννης Λιαπάκης από το Ηράκλειο αναδεικνύεται νέος Ευρωπαίος σεφ της χρονιάς με το ρεβιθόρυζο και λαβράκι

Ο Γιάννης Λιαπάκης βραβεύτηκε ως νέος Ευρωπαίος σεφ της χρονιάς 2025 με το ρεβιθόρυζο και λαβράκι στην Βαρκελώνη. Ο Γιάννης Λιαπάκης, Ηρακλειώτης σεφ, κατέκτησε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου τη διάκριση του νέου Ευρωπαίου σεφ της χρονιάς για το 2025, σε μια συναρπαστική διοργάνωση που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Με την παρουσίαση ενός πιάτου που του είχε αποφέρει ήδη τον τίτλο του Νέου Σεφ της Χρονιάς στην Κρήτη, ο Γιάννης κατάφερε να υπερκεράσει οκτώ απαιτητικούς αντιπάλους.

Η συνταγή του, ρεβιθόρυζο με λαβράκι, προήλθε από την επιθυμία του να αναδείξει τους τέσσερις πυλώνες της διατροφικής μας ιστορίας, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς. Η διάκριση αυτή ήρθε από μια διεθνούς φήμης κριτική επιτροπή, με προεδρία τον Καταλανό σεφ Ξαβιέ Πελιτσέρ.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου ο Γιάννης ήταν περιτριγυρισμένος από σημαντικές προσωπικότητες της γαστρονομίας, όπως ο μέντοράς του Ζήνων Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του σωματείου μαγείρων και ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Νεκτάριος Μωσάκης.

Ο Γιάννης Λιαπάκης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, δήλωσε ότι η παράδοση για εκείνον δεν είναι περιορισμός, αλλά το θεμέλιο της δημιουργικότητας. Αντλεί έμπνευση από τη φύση και τη βιοποικιλότητα του νησιού, αναμειγνύοντας τις παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές για να δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις.

Η συμμετοχή του στον διαγωνισμό European Young Chef Award αντικατοπτρίζει το όραμά του για μια κουζίνα που ενσωματώνει την παράδοση και την καινοτομία. Με αποφασιστικότητα και αφοσίωση, ο Γιάννης είναι επιφορτισμένος να αναδείξει τις αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης σε διεθνές επίπεδο, μεταφέροντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού σε όλο τον κόσμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play