Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Γάζα αναζητούν ασφάλεια εν μέσω συγκρούσεων και απεγνωσμένων συνθηκών διαβίωσης. Αξιωματούχος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά δήλωσε ότι είναι απάνθρωπο να περιμένει κάποιος ότι εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα φύγουν από την Γάζα, καθώς οι καταυλισμοί νοτιότερα είναι μη ασφαλείς, υπερπλήρεις και ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για να τα δεχθούν. Το Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής του στην Πόλη της Γάζας, όπου οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, έως τώρα, πάνω από 140.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας, αναζητώντας ασφάλεια νοτιότερα.
Η εκπρόσωπος της Unicef, Τες Ίνγκραμ, αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν, επισημαίνοντας ότι είναι απάνθρωπο να αναμένει κάποιος ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά, τσακισμένα και τραυματισμένα από τις 700 και πλέον ημέρες αδυσώπητης σύγκρουσης, θα εγκαταλείψουν μια κόλαση και θα καταλήξουν σε μια άλλη. Στο καταυλισμό του Μαουάσι, οι συνθήκες είναι τόσο δύσκολες, που κάποιοι από αυτούς που προσπαθούν να γλιτώσουν γυρίζουν πίσω, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να υποστούν νέες επιθέσεις.
Η Ίνγκραμ επεσήμανε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καμία καλή επιλογή – να παραμείνουν στον κίνδυνο ή να διαφύγουν σε ένα μέρος που γνωρίζουν ότι είναι επίσης επικίνδυνο. Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετά παιδιά έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να βρουν νερό. Περιγράφοντας την κατάσταση, ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την Πόλη της Γάζας, ακολουθώντας τον κύριο δρόμο εξόδου. Η Ίσραα, μία μητέρα, διανύει τη διαδρομή αυτή με τα πέντε πεινασμένα και διψασμένα παιδιά της, δύο εκ των οποίων δεν είχαν παπούτσια.
Οι πρόσφυγες περπατούν στο άγνωστο, χωρίς σαφή προορισμό ή σχέδιο, με ελάχιστες ελπίδες να βρουν παρηγοριά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr