Το πρόγραμμα 33 Schools powered by ΔΕΗ συνεχίζει να ενισχύει το σχολικό αθλητισμό με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών. Η πρώτη φάση του προγράμματος 33 Schools powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή πάνω από 3.200 μαθητών από 14 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη χρονιά για το 2025. Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Ολυμπιακό άθλημα του 33.
Το 33 Schools powered by ΔΕΗ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και περιηγήθηκε σε 14 πόλεις της Ελλάδας, με την Αλεξανδρούπολη να φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν ομάδες και να αναπτύξουν το πνεύμα του υγιούς αθλητισμού, κερδίζοντας πολύτιμα οφέλη για την σωματική, ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία αυτή έχει ταξιδέψει σε 55 πόλεις, φιλοξενώντας 3.003 ομάδες και προσφέροντας την εμπειρία σε πάνω από 12.500 μαθητές.
Η διαρκής εφαρμογή του προγράμματος αναδεικνύει την επένδυση της ΔΕΗ στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού και στην ενεργό συμμετοχή της νέας γενιάς. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το φθινόπωρο σε έξι δήμους της χώρας.
Το 33, το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα του δρόμου παγκοσμίως, παίζεται με δύο ομάδες των τριών παικτών σε μία μπασκέτα. Οι κανόνες του καθορίστηκαν από τη δεκαετία του 1990 και το άθλημα καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Η Ελλάδα διαθέτει εθνικές ομάδες σε διάφορες κατηγορίες και έχει καταγράψει πρόοδο στην διεθνή κατάταξη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr