Η πίεση στον πρόεδρο Ζελένσκι αυξάνεται καθώς οι διεθνείς σχέσεις και οι εσωτερικές προκλήσεις συνδυάζονται στην Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς την παρουσία του Κιέβου. Παρά την προσπάθεια του Αμερικανού προεδρεύοντα να υποβαθμίσει τη σημασία αυτής της συνάντησης, τόσο το Κίεβο όσο και οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Αλάσκα, που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν. Προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα, οι Ευρωπαίοι επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από τη συνάντησή του με τον Πούτιν.
Ο Τραμπ δέχτηκε να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να εξοπλίσουν την Ουκρανία στη διάρκεια του αιματηρού πολέμου με τη Ρωσία, διαπίστωσαν και πάλι ότι η γνώμη τους λειτουργεί κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο για τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, καθώς οι προσπάθειές του να γεφυρώσει το χάσμα με τις ΗΠΑ και οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αποδεικνύονται δύσκολες. Με τις πρόσφατες εξελίξεις, οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να διασφαλίσουν ρόλο στην επόμενη μέρα της Ουκρανίας, καθώς ανησυχούν για πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη σύγκρουση.
Η κατάσταση στο μέτωπο περιπλέκεται και από εσωτερικά πολιτικά προβλήματα στην Ουκρανία, όπως αποδεικνύεται από τις διαδηλώσεις εναντίον του Ζελένσκι, οι οποίες κλονίζουν την πολιτική του εικόνα. Οι προσδοκίες και η πίεση από την κοινωνία καθιστούν την ήδη ευαίσθητη κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη, θέτοντας σε κίνδυνο την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες του.
Πηγή περιεχομένου: in.gr