Η Ρωσία προγραμματίζει εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, με στόχο να εκφοβίσει την Ουκρανία και τη Δύση. Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία προγραμματίζει την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, με σκοπό να ασκήσει πίεση και να εκφοβίσει την Ουκρανία και τις χώρες της Δύσης. Η εκτόξευση αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη ρωσική περιφέρεια Σβερντλόφσκ. Η υπηρεσία GUR αναφέρει ότι η εμβέλεια του πυραύλου υπερβαίνει τα 10.000 χιλιόμετρα.
Η Ρωσία σκοπεύει να διεξάγει αυτήν την εκτόξευση για λόγους εκπαίδευσης και μάχης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της GUR. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος των τακτικών εκφοβισμού της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία και τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συναντήθηκε σήμερα με τον πάπα Λέοντα, αμέσως μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου ποντίφικα στο Βατικανό. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες οποιασδήποτε μορφής, προκειμένου να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Βατικανό για την πρόθεση του να φιλοξενήσει απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και για τη στήριξή του στην αναζήτηση μιας δίκαιης και μόνιμης ειρήνης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr