Ο Λαβρόφ αναφέρεται στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, επαινώντας τον Τραμπ και επικρίνοντας την ΕΕ. Με επαινετικά σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ και κριτική προς την Ευρώπη, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τοποθετήθηκε μία ημέρα μετά τις συνομιλίες για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει κανένα σχήμα για τη συζήτηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις ηγετών θα πρέπει να προετοιμάζονται σχολαστικά.
Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στο κανάλι Rossiya-24, ο Λαβρόφ τόνισε τη δέσμευση της Ρωσίας να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Η κριτική του προς τους Ευρωπαίους εστιάστηκε στο γεγονός ότι επιμένουν μόνο σε μια κατάπαυση του πυρός, ενώ συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία.
Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ ως θετική, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ειρηνική λύση για την Ουκρανία. Αντίθετα, η στάση των Ευρωπαίων δεν φαίνεται να ευνοεί τις προοπτικές ειρηνικής επίλυσης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr