Ο Πάπας Λέων ΙΔ κερδίζει εκατομμύρια ακολούθους στα social media, με σημαντική επιρροή και μηνύματα ειρήνης. Ο Πάπας Λέων ΙΔ, ο οποίος εξελέγη ποντίφικας, δεν ανήκε στους επικρατέστερους υποψήφιους για τη διαδοχή του Φραγκίσκου. Αυτός ο Πάπας, ο πρώτος από τη Βόρεια Αμερική, συγκεντρώνει την προσοχή των πιστών από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τρόπο που θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.
Ο αριθμός των ακολούθων του Πάπα Λέοντα στα social media αποδεικνύει την απήχησή του, με 18,6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Χ. Οι λογαριασμοί του ανέβηκαν στον αέρα του διαδικτύου λίγες ημέρες μετά την εκλογή του, ενώ οι followers στο Instagram ξεπέρασαν τα 13,2 εκατομμύρια, με αυξητικές τάσεις. Ο Πάπας έχει ήδη δημοσιεύσει τέσσερις φωτογραφίες, με την πρώτη του ανάρτηση στο Χ να αφορά την ειρήνη.
Το πρώτο μήνυμα του Πάπα Λέοντα καλεί σε παγκόσμια ειρήνη, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή του στις ανθρωπιστικές αξίες. Η εντυπωσιακή εικόνα του από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύριο likes.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Λέων ΙΔ, που κατά κόσμον ονομάζεται Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, είχε ήδη παρουσία στα social media προτού αναλάβει τα καθήκοντά του. Ήταν ενεργός στο Χ, όπου είχε εκφράσει τις απόψεις του κατά της μεταναστευτικής πολιτικής των Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr