Εξερευνώντας τις 10 χώρες με την πιο απαιτητική εργασιακή κουλτούρα, η Ελλάδα ξεχωρίζει αρνητικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκετές χώρες χαρακτηρίζονται από υπερβολικές ώρες εργασίας και ανάγκη για τους πολίτες τους να εργάζονται περισσότερες από μία θέσεις για να τα βγάλουν πέρα. Ορισμένες χώρες διαθέτουν μια εξαντλητική εργασιακή κουλτούρα, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ σε άλλες, η εξάντληση από την εργασία και η ανάγκη για περισσότερες από μία θέσεις εργασίας γίνονται αναγκαία για την επιβίωση των οικογενειών. (span id=key001)
Ειδικότερα, οι 2.100 ώρες εργασίας τον χρόνο ισοδυναμούν με 8 ώρες ημερησίως, χωρίς ρεπό. Στις χώρες με περιορισμένα δικαιώματα και ρεπό, ο εργασιακός χρόνος ξεπερνάει συχνά τις 10 ώρες καθημερινά, με σοβαρές συνέπειες στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. (span id=key002)
Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων, βρίσκονται σε αυτή τη θλιβερή λίστα, με τη Νότια Κορέα να κατατάσσεται πρώτη λόγω της ακραίας εργασιακής κουλτούρας της. Ο μέσος Νοτιοκορεάτης εργάζεται 1.915 ώρες ετησίως, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη γεννητικότητα. Στην Ιαπωνία, η κουλτούρα της υπερεργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με χαμηλή πρόσβαση σε αμειβόμενη άδεια, επίσης παλεύουν για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξίσου δύσκολη θέση, με τις συνθήκες εργασίας να είναι σκληρές και τον μέσο όρο των ωρών εργασίας να φτάνει τις 2.036 ετησίως, γεγονός που τους κατατάσσει ανάμεσα στους πιο σκληρά εργαζόμενους της ΕΕ. (span id=key003) Με τη χαμηλή ανεργία να αναγκάζει πολλούς να αποδέχονται κακές συνθήκες, η πίεση για τη διατήρηση της εργασίας καθιστά την εξισορρόπηση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής σχεδόν αδύνατη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr