Πορτογαλία: Σοβαρός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών με τρεις μεγάλες φωτιές σε πλήρη εξέλιξη

Πορτογαλία: Σοβαρός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών με τρεις μεγάλες φωτιές σε πλήρη εξέλιξη

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει σοβαρές δασικές πυρκαγιές, με 1.500 πυροσβέστες σε επιφυλακή. Δύο σημαντικές πυρκαγιές μαίνονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας, όπου 1.500 πυροσβέστες εργάζονται πυρετωδώς για την κατάσβεσή τους, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Στον πορτογαλικό βορρά, η πυρκαγιά που κατακαίει το εθνικό πάρκο Peneda-Geres ξεκίνησε το Σάββατο και η δασική πυρκαγιά της Αρούκα, που ξέσπασε την Δευτέρα, παραμένει ενεργή.

Τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο η σημερινή ημέρα αναμένεται δύσκολη εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40°C. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω του υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών.

Κάθε καλοκαίρι, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει σοβαρές καταστάσεις λόγω πυρκαγιών. Αυτή τη φορά, όλοι οι νομοί της ηπειρωτικής Πορτογαλίας εκτός του Φάρο βρίσκονται υπό κίτρινη προειδοποίηση μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA). Η Σετούμπαλ αναμένεται να καταγράψει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, αγγίζοντας τους 40°C, ενώ σε άλλες περιοχές οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 29°C με 36°C.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play