Ανακαλύψτε την έκθεση της Ελίζας Κρικώνη που διερευνά τον κίνδυνο μέσω της τέχνης και της αλληλεπίδρασης. Η κατανόηση του κινδύνου αποτελεί μια υποκειμενική διαδικασία, καθώς οι απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως Πώς μοιάζει ο κίνδυνος; Ακούγεται; Μυρίζει; Μπορείς να τον αγγίξεις; διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αυτή η προσωπική οπτική καθορίζει και τον τρόπο που ο επισκέπτης θα προσεγγίσει την έκθεση. Στο έργο 08.05.12.16 που παρουσιάζεται στη γκαλερί CYPHER από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου, η Ελίζα Κρικώνη αναδεικνύει την έννοια του κινδύνου, την ανάγκη για βοήθεια και τους μηχανισμούς επιβίωσης, συνδυάζοντας τις δεξιότητές της ως εικαστικός και performer. Στην έκθεση όλες οι πληροφορίες είναι κωδικοποιημένες ήδη από τον τίτλο, ενώ και τα ίδια τα έργα ολοκληρώνονται με τη διάδραση του κόσμου.
Ο ρόλος του σώματος, του ήχου και της αφήγησης στα έργα είναι τόσο συμβολικός όσο και ουσιαστικός, καθώς προσκαλούν τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν και να εξερευνήσουν τα μηνύματα που φέρουν, αναμετρώντας ταυτόχρονα τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν. Οι οδηγίες για την αποκωδικοποίηση των οπτικών, απτικών και ηχητικών μηνυμάτων είναι συνειδητά σχηματικές, αναφερόμενες στην επικοινωνία καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Αυτή η προσέγγιση παρουσιάζει έργα που περιλαμβάνουν τον κίνδυνο, προσεγγίζοντας τον με έναν κωμικοτραγικό τρόπο που αποκαλύπτει την ανάγκη για επικοινωνία και την αναζήτηση βοήθειας, συχνά κρυμμένη πίσω από ανεπαισθήτους ή ζωντανούς μηχανισμούς.
Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει εγκαίνια στις 25 Σεπτεμβρίου στις 20:00, με finissage την 12η Οκτωβρίου στις 19:00, όπου θα παρουσιαστεί performance από την καλλιτέχνιδα. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 12:00-16:00, ενώ είναι διαθέσιμες επισκέψεις και κατόπιν ραντεβού. Η γκαλερί CYPHER βρίσκεται στη Λευκάδος 1, στην Κυψέλη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr