Ριζότο: Δύο ξεχωριστές συνταγές για να απολαύσετε την αυθεντική ιταλική γεύση

Ριζότο: Δύο ξεχωριστές συνταγές για να απολαύσετε την αυθεντική ιταλική γεύση

Ανακαλύψτε δύο εξαιρετικές συνταγές ριζότο για να γευτείτε την ιταλική κουζίνα στο σπίτι σας. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας που αξίζει να ετοιμάσετε τουλάχιστον μία φορά. Σε αυτό το άρθρο, σας προσφέρουμε δύο μοναδικές συνταγές για ριζότο, όπως τις ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Το μυστικό της επιτυχίας για το ριζότο είναι το συνεχές ανακάτεμα.

Ριζότο μιλανέζε

Υλικά:

– 250 γρ. ρύζι αρμπόριο

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 150 γρ. βούτυρο

– 100 ml λευκό κρασί

– 900 ml ζωμό λαχανικών

– 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

– 1 κ.σ. σαφράν σε σκόνη

– αλάτι

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η διαδικασία:

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην μαυρίσει. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σαφράν, λίγο χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά. Στο τέλος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, αν το επιθυμούμε.

Ριζότο μανιταριών

Υλικά:

– 500 γρ. ρύζι αρμπόριο

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 50 ml ελαιόλαδο

– 150 γρ. βούτυρο

– 400 γρ. μανιτάρια champignon

– 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

– 1250 ml ζωμό μανιταριών

– 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

– 100 ml λευκό κρασί

– 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

– 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

– αλάτι

– πιπέρι

Η διαδικασία:

Για τον ζωμό, βράζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό που δημιουργείται, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο ριζότο. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι για να το θωρακίσουμε. Αφού προσθέσουμε το κρασί και το απορροφήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια μαζί με λίγο από τον ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε ζωμό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα για μια πλούσια γεύση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play