Οι εκλογές στη Ρουμανία επαναλαμβάνονται λόγω υποψιών για ρωσική παρέμβαση, αναφέρει το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε σήμερα ότι ο τρόπος με τον οποίον διεξήχθησαν οι εκλογές στη Ρουμανία ήταν αν μη τι άλλο περίεργος. Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν νικητή τον κεντρώο δήμαρχο του Βουκουρεστίου, Νικούσορ Νταν, ο οποίος επικράτησε του σκληροπυρηνικού εθνικιστή Τζόρτζε Σίμιον, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η επαναληπτική ψηφοφορία διεξήχθη λόγω της ακύρωσης του πρώτου γύρου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας, το οποίο ζήτησε την επανάληψη της διαδικασίας, εν μέσω υποψιών για ρωσική παρέμβαση υπέρ του φιλορώσου υποψηφίου, Καλίν Τζορτζέσκου, ο οποίος είχε αναδειχθεί ανέλπιστα πρώτος.
Αναφορικά με τις κατηγορίες του ιδρυτή της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, Πάβελ Ντούροφ, ότι η γαλλική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGSE άσκησε πιέσεις για την καταστολή φωνών που υποστήριζαν τον Σίμιον, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι δεν είναι πρωτότυπο το γεγονός ότι ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών. Η DGSE εξέδωσε δήλωση επιβεβαιώνοντας τις συναντήσεις της με τον Ντούροφ για να τονίσει τις ευθύνες της εταιρείας του στην πρόληψη απειλών τρομοκρατίας και παιδικής πορνογραφίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr