Σκηνές πανικού στη Θεσσαλονίκη μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα Πράσινα Φανάρια

Σκηνές πανικού στη Θεσσαλονίκη μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα Πράσινα Φανάρια

Σκηνές πανικού προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά τη χρήση χημικών κατά αγροτών που διαμαρτύρονται. Στα Πράσινα Φανάρια, αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική έχουν συγκεντρωθεί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τον κόμβο του αεροδρομίου, στον οποίο επιθυμούν να κατευθυνθούν. Στο σημείο δημιουργήθηκε ένταση όταν κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να προχωρήσουν με τα πόδια μέσω του αγροκτήματος του ΑΠΘ προς τον κόμβο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να χρησιμοποιήσει χημικά και δακρυγόνα, όπως αναφέρει το voria.gr.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους αγρότες να τρέχουν να προστατευτούν, ενώ ένας ηλικιωμένος έπεσε στο οδόστρωμα, λόγω των χημικών. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο έσπευσαν να του προσφέρουν νερό, εν μέσω της έντονης αναστάτωσης.

Στην περιοχή, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δημιουργήσει φραγμό με κλούβες, διασφαλίζοντας ότι ο κόμβος του αεροδρομίου Μακεδονία θα παραμείνει ανοιχτός. Η κυκλοφορία όσων επιθυμούν να μεταβούν προς το αεροδρόμιο διοχετεύεται μέσω του δρόμου Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, ενώ η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής παραμένει κλειστή και η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία.

Στον μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες έφτασαν και τρακτέρ από τη Γαλάτιστα και τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, με την προσδοκία ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προγραμματίζεται σύσκεψη στο σημείο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play