Σκοτεινές αποκαλύψεις για την σεξουαλική εκμετάλλευση στο Ντουμπάι: Έρευνα του BBC αποκαλύπτει το κύκλωμα του Charles Mwesigwa

Σκοτεινές αποκαλύψεις για την σεξουαλική εκμετάλλευση στο Ντουμπάι: Έρευνα του BBC αποκαλύπτει το κύκλωμα του Charles Mwesigwa

Η έρευνα του BBC αποκαλύπτει τη σκοτεινή πραγματικότητα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο Ντουμπάι, με θύματα ευάλωτες γυναίκες. Ο Charles Mwesigwa, πρώην οδηγός λεωφορείου στο Λονδίνο και νυν κάτοικος του Ντουμπάι, αποκάλυψε σε μυστικό ρεπόρτερ του BBC ότι μπορεί να προσφέρει γυναίκες για σεξουαλικά πάρτι, με τιμές που ξεκινούν από 1.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον Mwesigwa, πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι πρόθυμες να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των πελατών τους. Τα τελευταία χρόνια, φήμες για σεξουαλικά πάρτι στο εμιράτο των ΗΑΕ κυκλοφορούν ευρέως. Το hashtag #Dubaiportapotty, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 450 εκατομμύρια εμφανίσεις στο TikTok, έχει συνδεθεί με γυναίκες που φέρονται να χρηματοδοτούν τον τρόπο ζωής τους μέσω τέτοιων δραστηριοτήτων. Ωστόσο, η έρευνα του BBC World Service αποκαλύπτει ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σκοτεινή.

Νεαρές γυναίκες από την Ουγκάντα δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να εμπλακούν στην πορνεία. Πολλές πίστευαν ότι ταξίδευαν για εργασία σε καταστήματα ή ξενοδοχεία. Αρκετές γυναίκες, που ήταν θύματα του Mwesigwa, αναφέρουν σοκαριστικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν βία και απάνθρωπες απαιτήσεις από τους πελάτες τους. Ο Mwesigwa απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι απλώς βοηθά τις γυναίκες να βρουν καταφύγιο και ότι οι γυναίκες τον ακολουθούν λόγω των σχέσεών του στο Ντουμπάι.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δύο γυναίκες που σχετίζονταν με τον Mwesigwa έχουν χάσει τη ζωή τους, με τις οικογένειές τους να ζητούν περαιτέρω έρευνα. Η Monic Karungi, μια από τις γυναίκες που πέθαναν, πίστευε ότι θα εργάζονταν σε σούπερ μάρκετ και δεν ήταν ευτυχισμένη στο περιβάλλον που βρέθηκε.

Οι πελάτες των γυναικών είναι κυρίως λευκοί Ευρωπαίοι, που ζητούν ακραίες και σαδιστικές πρακτικές. Η Lexi, άλλη μία γυναίκα που είχε αντίστοιχες εμπειρίες, ανέφερε ότι οι πελάτες επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε απάνθρωπες πράξεις. Ο Mwesigwa παραδέχτηκε ότι προσέφερε περίπου 25 κορίτσια για τέτοιες υπηρεσίες, εξηγώντας ότι οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία φαίνεται να έχει κλείσει πολλές υποθέσεις, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες. Οι οικογένειες των θυμάτων και οι ακτιβιστές τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη διερεύνηση και προστασία των γυναικών που παραμένουν εγκλωβισμένες σε αυτό το κύκλωμα εκμετάλλευσης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play