Στρατηγικές αύξησης μισθών από τις τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα για το 2025

Στρατηγικές αύξησης μισθών από τις τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα για το 2025

Αύξηση μισθών και στρατηγικές πρόσληψης στην τεχνολογία στην Ελλάδα το 2025. Οι τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα σχεδιάζουν αύξηση μισθών το 2025 με σκοπό να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εξειδικευμένους επαγγελματίες, σύμφωνα με νέα δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι εργοδότες θεωρούν ότι οι τρέχουσες προσδοκίες μισθών από τους υποψήφιους είναι μη ρεαλιστικές. Ο τομέας της τεχνολογίας αντιμετωπίζει συνεχώς μια έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, με το 66% των επιχειρήσεων να το αναγνωρίζει ως τη μεγαλύτερη προκλητική κατάσταση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στην απάντησή τους, το 86% των τεχνολογικών εταιρειών δηλώνει ότι σκοπεύει να αυξήσει τους μισθούς φέτος, στοχεύοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προτάσεών τους.

Ωστόσο, παρατηρείται μια σημαντική απόσταση μεταξύ του τι είναι πρόθυμες να προσφέρουν οι εταιρείες και των προσδοκιών των υποψηφίων. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Randstad, μόνο το 23% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι προσφέρει μισθούς υψηλότερους από τους ανταγωνιστές τους. Μια πλειονότητα (64%) αναφέρει ότι οι αποδοχές τους συμμορφώνονται με τα πρότυπα της αγοράς, ενώ οι υπόλοιποι αναγνωρίζουν την ανάγκη για προσαρμογές. Παρά το γεγονός ότι οι εργοδότες χαρακτηρίζουν τις προσδοκίες των υποψηφίων ως υπερβολικές — μια άποψη που συμμερίζεται το 76% — οι περισσότερες εταιρείες προετοιμάζονται για μέτριες αυξήσεις μισθών.

Το γενικό επιχειρηματικό κλίμα φαίνεται αισιόδοξο, με το 71% των εταιρειών να αναμένει αύξηση του όγκου πωλήσεων φέτος. Αυτή η αναμενόμενη ανάπτυξη αντικατοπτρίζεται και στα σχέδια απασχόλησης, καθώς το 79% των εταιρειών προγραμματίζει αύξηση του προσωπικού. Οι τεχνολογικές διευθύνσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων πρόσληψης, με το 94% των επιχειρήσεων να στοχεύει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η προσέλκυση ταλέντου παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το 66% των εταιρειών, αν και αυτό αντιπροσωπεύει πτώση από το 80% το 2024. Η διατήρηση των κορυφαίων εργαζομένων παραμένει επίσης πρόκληση, με το 58% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δυσκολεύεται να κρατήσει τους πιο αποτελεσματικούς υπαλλήλους.

Η βελτίωση των μισθών συνεχίζει να είναι κεντρική προτεραιότητα για το 2025, με το 62% των εργοδοτών να το αναγνωρίζει ως βασικό στόχο. Εν τω μεταξύ, η χρήση υβριδικών ή απομακρυσμένων μοντέλων εργασίας ως εργαλείο πρόσληψης έχει ελαφρώς μειωθεί, με το 51% των εταιρειών να προσφέρει ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play