Συνομιλία Ζελένσκι – Ερντογάν πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

Συνομιλία Ζελένσκι – Ερντογάν πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

Συνομιλία ΖελένσκιΕρντογάν για την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν και προτάσεις για ειρηνική λύση. Η πρόσφατη συνομιλία μεταξύ των προεδρών Ζελένσκι και Ερντογάν εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής σε επίπεδο ηγεσίας για την επίλυση του πολέμου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για σημαντικά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, με την Τουρκία να προτείνει την ίδρυση ομάδων εργασίας στους τομείς του στρατιωτικού, ανθρωπιστικού και πολιτικού τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερντογάν, οι προηγούμενοι γύροι συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη παρουσίασαν κάποια πρόοδο, και εκφράζει την επιθυμία οι επόμενοι γύροι να καταλήξουν σε μια μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία. Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τουρκίας να υποστηρίξει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Η συνομιλία έρχεται λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Τραμπ και Πούτιν στην Αλάσκα, και οι εξελίξεις δείχνουν ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις που αφορούν την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play