Συνταγή: Αρωματικό λεμονάτο κοτόπουλο

Συνταγή: Αρωματικό λεμονάτο κοτόπουλο

Ανακαλύψτε την εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρωματικό λεμονάτο κοτόπουλο, ιδανική για υγιεινά γεύματα. Υπάρχουν ημέρες που αναζητούμε ένα ελαφρύ, υγιεινό και γρήγορο γεύμα, είτε για το σπίτι είτε για ένα lunch break στη δουλειά. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για αυτές τις περιστάσεις. Αρωματικό λεμονάτο κοτόπουλο, μία συνταγή που είναι εύκολη, γευστική και απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας.

Τα υλικά:

– 4 φιλέτα κοτόπουλου

– 2 κ.σ. ελαιόλαδο

– Χυμός από 1 λεμόνι

– 200 ml λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου

– Αλάτι

– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– Ντοματίνια και ρόκα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Η διαδικασία:

Αρχικά, τοποθετήστε ένα φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χτυπήστε το με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος λίγο λιγότερο από 1 εκ. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Στη συνέχεια, βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί από τη μαρινάδα και αφήστε το να μαλακώσει για 10 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο, μαγειρεύοντας το για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το κάθε 2-3 λεπτά για να αποφευχθεί το κάψιμο. Για ομοιόμορφο χρώμα, πιέστε απαλά το κοτόπουλο με μία σπάτουλα. Αφού είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο στην άκρη.

Προσθέστε το κρασί στο τηγάνι και ανακατέψτε ώστε να αποδεσμευτούν όλα τα υπολείμματα κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μία γυαλιστερή σάλτσα.

Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 20 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play