Συνταγή φριτάτας με λιαστές ντομάτες και κολοκύθα, συνοδευόμενη από σαλάτα σπανάκι

Συνταγή φριτάτας με λιαστές ντομάτες και κολοκύθα, συνοδευόμενη από σαλάτα σπανάκι

Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή για φριτάτα με λιαστές ντομάτες και κολοκύθα, ιδανική για κάθε γεύμα. Η φριτάτα αποτελεί μια γευστική επιλογή που ξεπερνά την παραδοσιακή ομελέτα, προσφέροντας ένα πλούσιο μείγμα γεύσεων. Ενσωματώνοντας αυγά με φρέσκα και αποξηραμένα συστατικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική τόσο για πρωινό όσο και για μεσημεριανό γεύμα. Η φριτάτα με λιαστές ντομάτες και κολοκύθα, συνοδευόμενη από σαλάτα σπανάκι, είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδιαίτερα νόστιμη.

Τα υλικά:

– 2/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες, συν 2 κ.σ. λάδι από το βάζο

– 2 φλιτζάνια κολοκύθα butternut

– 1 και 1/4 φλιτζάνι λεπτοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

– 140 γρ. σπανάκι

– 1 και 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου

– 1 και 1/4 κ.γ. αλάτι

– 7 μεγάλα αυγά

– 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ανακατεμένη με λίγο γάλα

– Μισό φλιτζάνι κατίκι Δομοκού

– 1 και 1/2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Η διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκατοστών που είναι κατάλληλο για φούρνο, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι ντομάτας σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε την κολοκύθα και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια, καλύπτοντας το τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει με το πιρούνι, περίπου 7-10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 1-2 λεπτά.

Ανακατέψτε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα και τα 3/4 αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και πασπαλίστε με το τυρί. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι το κέντρο να σφίξει, περίπου 22-25 λεπτά.

Για την σαλάτα με το σπανάκι: Χτυπήστε το χυμό λεμονιού με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι ντομάτας, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το υπόλοιπο σπανάκι και 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε τη φριτάτα σε κομμάτια και σερβίρετε με τη σαλάτα σπανάκι. Ψήστε τη φριτάτα μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο, ώστε να μπορείτε να την βγάλετε εύκολα από το τηγάνι και να την κόβετε σε κομμάτια.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play