Ανακαλύψτε τη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε γεύμα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιταλία, συνδυάζοντας πλούσια γεύση με απλότητα. Μια συνταγή που είναι εύκολη και χορταστική, δεν απαιτεί περισσότερο από 30 λεπτά για να ετοιμαστεί. Αυτή η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και ρικότα θα σας ενθουσιάσει και θα ενισχύσει την γαστρονομική σας εμπειρία.
Τα υλικά
– 125 γρ. κανελόνια
– 200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο
– 250 γρ. τυρί ρικότα
– 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
– 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
– 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (ψιλοκομμένα) σε κονσέρβα
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
– 150 γρ. μοτσαρέλα
– Αλάτι θαλασσινό
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C (180°C στον αέρα). Ετοιμάστε ένα ρηχό ταψί, ώστε τα κανελόνια να χωρέσουν σφιχτά. Στύψτε καλά το σπανάκι για να φύγουν τα υγρά και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα. Τοποθετήστε τα στο ταψί.
Απλώστε τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα και προσθέστε λίγο ακόμα πιπέρι. Ψήστε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πάστα, να κοχλάζει η σάλτσα και να πάρει χρώμα το τυρί. Αφήστε να σταθεί 4-5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr