Ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία: Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί με σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες. Ενισχύει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στη Συρία το Ισραήλ, το οποίο εξαπέλυσε τη νύχτα πάνω από 20 βομβαρδισμούς. Αυτή είναι η πιο έντονη στρατιωτική επιχείρηση από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και έχει ένα εκτενές δίκτυο πηγών εντός της χώρας. Τουλάχιστον ένας άμαχος έχει σκοτωθεί και τέσσερις άλλοι έχουν τραυματιστεί, όπως αναφέρει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Οι στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στοχεύουν στην περιοχή της Ντεράα, κοντά στη Δαμασκό, καθώς και στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τις επιθέσεις, δηλώνοντας ότι οι επιδρομές στοχεύουν στρατιωτικές υποδομές κοντά στη Δαμασκό. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δείχνουν τις καταστροφές από τους βομβαρδισμούς στη Συρία.
Ακολούθως, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, καθώς το Ισραήλ ανησυχεί για την εξάπλωση της επιρροής της νέας κυβέρνησης στη Συρία μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει εντείνει τη δράση της, εκτοξεύοντας εκατοντάδες βομβαρδισμούς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να πέσει στα χέρια της νέας εξουσίας το οπλοστάσιο του προηγούμενου καθεστώτος.
Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να επιφέρει νέες ανθρωπιστικές κρίσεις, καθώς οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται μετά από προηγούμενους βομβαρδισμούς κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού. Η σφοδρή αντίδραση του Ισραήλ συνδέεται με τις συνεχιζόμενες βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και απώλειες ζωών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr