Τα superfoods από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Τα superfoods από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Ανακαλύψτε την αξία των παραδοσιακών τροφών που ενισχύουν την υγεία και τη διατροφή μας. Η σύγχρονη διατροφή έχει κατα inundated με τροφές που φέρουν παράξενα ονόματα όπως κινόα, σπιρουλίνα, κουρκουμάς και γκότζι μπέρι, τις οποίες οι διατροφολόγοι αποκαλούν superfoods. Αυτές οι τροφές έχουν γίνει αντικείμενο προσφοράς και προβολής από influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγώντας πολλούς να σπεύσουν να τις εντάξουν στη διατροφή τους. Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα αν αυτές οι τροφές πράγματι καλύπτουν τις διατροφικές μας ανάγκες.

Ο όρος superfoods επινοήθηκε τη δεκαετία του 1960, για να περιγράψει τρόφιμα που μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση του υποσιτισμού. Από το 2000 και μετά, ο όρος έχει μεταμορφωθεί σε ένα εργαλείο μάρκετινγκ που προωθεί ακριβά και εξωτικά τρόφιμα σε υγιείς καταναλωτές. Πρέπει, όμως, να εστιάσουμε και στις παραδοσιακές τροφές που έχουν υπάρξει στη διατροφή μας για αιώνες και τις οποίες έχει διαφυλάξει η κουζίνα των γιαγιάδων μας.

Η αγορά των superfoods εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 344,9 δισ. δολάρια έως το 2033, σύμφωνα με έρευνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλά από αυτά τα θαυμαστά τρόφιμα έχουν αντιστοιχία με κοινά και φθηνότερα συστατικά που βρίσκονται σε κάθε ελληνική κουζίνα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η βρόμη, τα μπιζέλια, τα καρότα και οι πατάτες, οι οποίες όχι μόνο προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά αλλά και πλεονεκτήματα για την υγεία μας.

Αναγνωρίζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες, μπορούμε να ξαναδώσουμε αξία σε αυτές τις παραδοσιακές τροφές, επιβεβαιώνοντας ότι η σωστή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή ή εξωτική.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play