Τεχνητή νοημοσύνη: Η γενιά Ζ ζητά τη βοήθειά της στα ραντεβού

Τεχνητή νοημοσύνη: Η γενιά Ζ ζητά τη βοήθειά της στα ραντεβού

Η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει τη διαδικασία γνωριμιών, ειδικά για τη γενιά Ζ, προσφέροντας νέες δυνατότητες και προκλήσεις. Σχεδόν το 50% των ελεύθερων ατόμων της γενιάς Ζ έχει ήδη αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα των γνωριμιών, όπως αποδεικνύει η 14η ετήσια μελέτη Singles in America. Η έρευνα αποκάλυψε μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 333% στη χρήση της AI από ανύπαντρους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Φαίνεται ότι η AI αλλάζει ριζικά τόσο τη διαδικασία όσο και την αντίληψη του online dating.

Η συγκεκριμένη μελέτη περιλάμβανε ένα δημογραφικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.001 singles στις Ηνωμένες Πολιτείες, με συμμετοχή ατόμων ηλικίας 18 έως 98 ετών, καλύπτοντας διαφορετικές γενιές.

Μία από τις κύριες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στις γνωριμίες είναι η δυνατότητά της να φιλτράρει προφίλ και επιλογές σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Σε έναν κόσμο όπου τα προφίλ συχνά επαναλαμβάνουν τις ίδιες πληροφορίες, η AI μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη αναβάθμιση στη διαδικασία επιλογής συντρόφου. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αναλύει μεγάλες ποσότητες δεδομένων, προσφέροντας τη δυνατότητα στον χρήστη να βρει πιο συμβατούς υποψήφιους.

Όλο και περισσότερες εφαρμογές και ιστότοποι γνωριμιών ενσωματώνουν εργαλεία AI, και οι χρήστες συχνά ζητούν βοήθεια από ανεξάρτητες πλατφόρμες, όπως το ChatGPT και άλλες. Η έρευνα κατέδειξε ότι:

– Το 26% πιστεύει πως η AI διευκολύνει το online dating.

– Το 44% επιθυμεί η AI να φιλτράρει τους πιθανούς συντρόφους με βάση τη συμβατότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά επίσης στην επικοινωνία, καθώς το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε την AI για ιδέες συζητήσεων, ενώ το 40% θα ήθελε βοήθεια στη δημιουργία του ιδανικού προφίλ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα 16% των ελεύθερων ατόμων έχει αλληλεπιδράσει με την AI σε ρομαντικό επίπεδο, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 33% για την γενιά Ζ. Οι συμμετέχοντες που είναι ενεργοί στις γνωριμίες έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να αναζητήσουν συντροφικότητα μέσω της AI σε σύγκριση με εκείνους που δεν συμμετέχουν σε διαδικτυακά ραντεβού.

Ωστόσο, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες. Αν και η AI μπορεί να προσφέρει στήριξη και καθοδήγηση, οι γνήσιες γνωριμίες απαιτούν άμεση ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Καθώς οι σχέσεις διαμορφώνονται καλύτερα μέσω της πραγματικής επαφής, καλό είναι οι χρήστες να παραμένουν αυθεντικοί και να αποφεύγουν την υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία στην αναζήτησή τους για συντροφιά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play