Ανακαλύψτε ποια τρόφιμα είναι ακατάλληλα για το air fryer και πώς να αποφύγετε τα λάθη στην κουζίνα σας. Οι φριτέζες αέρος έχουν κερδίσει δημοτικότητα ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία μαγειρέματος, προσφέροντας ταχεία και υγιεινή παρασκευή φαγητού με ελάχιστο ή καθόλου λάδι. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για το ψήσιμο σε αυτές τις συσκευές. Ορισμένα υλικά όχι μόνο επηρεάζουν τη γεύση και την υφή του φαγητού, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στη φριτέζα σας.
Ακολουθούν οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:
• Τροφές με υγρό κουρκούτι
*Το πρόβλημα:* Το κουρκούτι δεν συγκρατείται καλά και στάζει στο καλάθι, κολλώντας και ψήνοντας άνισα.
*Τι να κάνετε:* Καταψύξτε το φαγητό με κουρκούτι πριν το ψήσετε.
• Μαλακά τυριά
*Το πρόβλημα:* Τυριά όπως η μοτσαρέλα λιώνουν γρήγορα, δημιουργώντας ακαταστασία στη συσκευή.
*Τι να κάνετε:* Προτιμήστε παναρισμένα sticks τυριού που διατηρούν το σχήμα τους.
• Φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι)
*Το πρόβλημα:* Λόγω της ροής αέρα, τα ελαφριά χόρτα πετάγονται και δεν ψήνονται σωστά.
*Τι να κάνετε:* Προσθέστε τα στο τέλος, σε ήδη μαγειρεμένα πιάτα.
• Ωμό ρύζι και ζυμαρικά
*Το πρόβλημα:* Αυτά τα τρόφιμα δεν ψήνονται ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να παραμένουν ωμά ή άνισα μαγειρεμένα.
*Τι να κάνετε:* Μαγειρέψτε τα πρώτα σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας.
• Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως αγγούρι ή σέλινο)
*Το πρόβλημα:* Αυτά τα λαχανικά χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
*Τι να κάνετε:* Προτιμήστε πιο στεγνά λαχανικά, όπως καρότα και πιπεριές.
• Μεγάλα κομμάτια κρέατος
*Το πρόβλημα:* Δυσκολεύονται να ψηθούν ομοιόμορφα και μπορεί να στεγνώσουν εξωτερικά.
*Τι να κάνετε:* Χρησιμοποιήστε τον φούρνο για πιο σταθερό ψήσιμο.
• Ποπ κορν
*Το πρόβλημα:* Η θερμοκρασία του air fryer συχνά δεν είναι αρκετή για να σκάσουν οι πυρήνες.
*Τι να κάνετε:* Ετοιμάστε τα σε μικροκύματα ή ειδική συσκευή ποπ κορν.
Αυτές οι τροφές όχι μόνο δεν θα μαγειρευτούν σωστά, αλλά ενδέχεται να προκαλέσουν και προβλήματα στη φριτέζα σας. Ορισμένα από τα πιθανά προβλήματα περιλαμβάνουν:
• Ακαταστασία: Το υγρό κουρκούτι και τα τυριά αφήνουν δύσκολα υπολείμματα.
• Κακή υφή: Τρόφιμα με υψηλή υγρασία δεν γίνονται τραγανά και παραμένουν μαλακά.
• Πιθανοί κίνδυνοι: Ελαφριά υλικά μπορεί να παρασυρθούν προς το θερμαντικό στοιχείο.
• Φθορά συσκευής: Τα λιπαρά τρόφιμα δημιουργούν καπνό και κατάλοιπα που επιβαρύνουν τον μηχανισμό.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα αποφύγετε άσκοπη φθορά της συσκευής σας και θα απολαμβάνετε καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr