Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό στρατιωτικού καθεστώτος σε φεστιβάλ στη Μιανμάρ

Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό στρατιωτικού καθεστώτος σε φεστιβάλ στη Μιανμάρ

Σοβαρές επιθέσεις από στρατιωτικές δυνάμεις στη Μιανμάρ, με δεκάδες θύματα σε πρόσφατη διαδήλωση. Τουλάχιστον 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 47 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της στρατιωτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ, όταν ένα στρατιωτικό μηχανοκίνητο σκάφος εκτόξευσε δύο βόμβες στο συγκεντρωμένο πλήθος, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της εξόριστης κυβέρνησης στο BBC Burmese. Η επίθεση συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, καθώς περίπου 100 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη Τσάουνγκ Ου για να γιορτάσουν την εθνική εορτή.

Η χώρα έχει πληγεί σφοδρά από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2021, το οποίο έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων και την εκτόπιση εκατομμυρίων. Μετά την απώλεια ελέγχου σε μεγάλο μέρος της χώρας, ο στρατός έχει σημειώσει πρόσφατα σημαντικές νίκες μέσω σφοδρών αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών. Αυτή η επίθεση είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες που έχουν καταγραφεί φέτος από τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογράμμισε ότι η χρήση μηχανοκίνητων αλεξιπτωτιστών από τη χούντα συνιστά ανησυχητική τάση και ότι οι διεθνείς κυρώσεις έχουν περιπλέξει την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού. Ο ερευνητής Τζο Φρίμαν ανέφερε ότι οι τελευταίες επιθέσεις αναδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Μιανμάρ, προειδοποιώντας για τη σημασία της άμεσης δράσης από διεθνείς οργανισμούς και την ASEAN.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play