Τραμπ: Σημαντική επίπληξη στον Πούτιν – Εξελίξεις και συνέπειες στο μέτωπο της Ουκρανίας

Τραμπ: Σημαντική επίπληξη στον Πούτιν – Εξελίξεις και συνέπειες στο μέτωπο της Ουκρανίας

Η σπάνια επίπληξη του Τραμπ στον Πούτιν μπορεί να αναδείξει αλλαγές στη στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Η Ουκρανία, μέσω του προεδρικού εκπροσώπου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη δημόσιας τοποθέτησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο και άλλες περιοχές. Η σιωπή της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ενθαρρύνει τις ρωσικές επιθέσεις, καλώντας για ισχυρή πίεση και κυρώσεις κατά της Μόσχας. Μετά από αυτές τις αντιδράσεις και την πίεση των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον Ρώσο ομόλογό του.

Σε μια σπάνια και δραματική επίπληξη, ο Τραμπ σχολίασε: «Τι στο διάολο του συνέβη; Σκοτώνει πολλούς ανθρώπους». Αργότερα, σε ανάρτησή του στο Truth Social, χαρακτήρισε τον Πούτιν τελείως τρελό, προσθέτοντας ότι έχει την πρόθεση να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία. «Πάντα έλεγα ότι θέλει ΟΛΗ την Ουκρανία, όχι μόνο ένα κομμάτι της», τόνισε, προειδοποιώντας ότι αν προχωρήσει σε αυτό, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Ζελένσκι δεν βοηθά τη χώρα του με τη στάση του. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι δηλώσεις του προκαλούν προβλήματα και ότι «καλύτερα να σταματήσει». Παρά τις δηλώσεις του για αυστηρές κυρώσεις, ο Τραμπ δεν πίεσε τον Πούτιν για μια 30ήμερη εκεχειρία που είχε προτείνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής, με τουλάχιστον 12 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς στην Ουκρανία. Οι αεροπορικές σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές της χώρας νωρίς τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κιέβου προγραμματίζουν επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις αν δεν υπάρξει πρόοδος.

Η Ουκρανία επιθυμεί τη δημιουργία ενός μνημονίου για μια πιθανή μελλοντική ειρήνη, ωστόσο οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν φαίνεται να έχουν φέρει σημαντική πρόοδο, εκτός από μια ανταλλαγή αιχμαλώτων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play