Τριήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στη Βόρεια Κορέα

Τριήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στη Βόρεια Κορέα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο του Κόμματος Εργατών της Βόρειας Κορέας. Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Τσιανγκ, θα ηγηθεί μιας κινεζικής αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 80ής επετείου του κυβερνώντος κόμματος της χώρας την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Λι από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει την επικοινωνία και να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τη Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον, αναμένεται να παραστεί και αντιπροσωπεία του ρωσικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην εκδήλωση της Παρασκευής για την ίδρυση του Κόμματος Εργατών της Κορέας. Η επίσκεψη του Μεντβέντεφ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, με την παρουσία των Σι Τζινπίνγκ και Πούτιν, δείχνει την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, To Lam, θα παρευρεθεί επίσης στις επετειακές εκδηλώσεις του βορειοκορεατικού κόμματος αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας την πρώτη επίσκεψη Βιετναμέζου ηγέτη στη Βόρεια Κορέα μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Προγραμματισμένη είναι επίσης η επίσκεψη του Προέδρου του Λάος, Thongloun Sisoulith.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play