Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Βενεζουέλα κατασβέστηκε χωρίς τραυματισμούς, εν μέσω κυρώσεων και ελλείψεων επενδύσεων. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στην ανατολική Βενεζουέλα, η οποία, ευτυχώς, κατασβέστηκε χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Η ανακοίνωση για το συμβάν δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη. Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που καταγράφεται αυτόν τον μήνα στην εγκατάσταση της εταιρείας Petrocedeño, στην πολιτεία Ανσοάτεγκι.
Η πυρκαγιά έχει σβηστεί εντελώς και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κοινότητες γύρω από την εγκατάσταση, όπως ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου PdVSA, στην οποία ανήκει η Petrocedeño. Η κατάσταση της βιομηχανίας πετρελαίου στη χώρα επιδεινώνεται λόγω κυρώσεων των ΗΠΑ και κατηγοριών για δολιοφθορές από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, οι παρατηρητές και η αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα κατάσταση οφείλεται στη χρόνια έλλειψη επενδύσεων και τη διαφθορά.
Η Petrocedeño επεξεργάζεται υδρογονάνθρακες που εξορύσσονται στην πετρελαϊκή ζώνη του Ορινόκο, όπου το αργό πετρέλαιο είναι εξαιρετικά βαρύ και η διύλισή του απαιτεί υψηλό κόστος.
Νωρίτερα χθες, συνδικαλιστικές πηγές και η πυροσβεστική επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά το απόγευμα της Τετάρτης, την οποία προηγήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Μια άλλη πυρκαγιά είχε σημειωθεί στις 6 Νοεμβρίου στην ίδια εγκατάσταση, και οι αρχές στην πολιτεία Ανσοάτεγκι ανακοίνωσαν μέτρα για να προσφερθεί βοήθεια στις κοινότητες που επλήγησαν.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
